آدرس :بویین زهرا روستای خونان فروشگاه کدخدا

کلسیم زبان جهانی سلول ها در گیاهان و حیوانات

کلسیم غذای سلول

تاثیر کلسیم روی گیاهان و درخت

آیا میدانستید❓
💡 در گیاهان، یون‌های کلسیم (Ca2+) به عنوان مولکول‌های سیگنال‌دهنده حیاتی عمل می‌کنند که واسطه ارتباط سلول به سلول در پاسخ به نشانه‌های مختلف محیطی و رشدی هستند.

↔️ در حالی که هم گیاهان و هم حیوانات برای سیگنال دهی بین سلولی به یون های کلسیم متکی هستند، مکانیسم ها به طور قابل توجهی متفاوت است.

🧠 سلول های عصبی حیوانات از گلوتامات به عنوان یک انتقال دهنده عصبی برای انتشار سیگنال ها بین سلول ها استفاده می کنند که باعث هجوم یون های کلسیم در نورون های مجاور می شود و انتقال سیناپسی و ارتباطات عصبی را تسهیل می کند.

🌱 در مقابل، سلول های گیاهی از شبکه پیچیده ای از کانال های کلسیم، پمپ ها و حسگرها برای تنظیم و تفسیر شارهای Ca2+ استفاده می کنند که امکان کنترل دقیق فعالیت های سلولی مانند رشد، حرکت روزنه ها و پاسخ های استرس را فراهم می کند.

🌡️ این سیگنال‌های کلسیمی در گیاهان اغلب توسط محرک‌های خارجی مانند نور، گرانش، تغییرات دما و حملات بیماری‌زا تحریک می‌شوند و منجر به پاسخ‌های موضعی و سیستمیک می‌شوند.

✍️ز بحث کلسیم را در باغات پسته جدی بگیرید.


شاید به جرات بتوان گفت که بیش از ۵۰درصد مشکلات رایج در باغات پسته به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کمبود کلسیم ربط پیدا میکند.


👌یادمان باشد که هر چقدر در مصرف کلسیم بعد از برداشت با سخاوت بیشتری عمل نماییم (حد اقل ۱۰۰ کیلو در هکتار)مشکلاتمان در سال بعد در مقابله با تنشها (از جمله سرسوختگی، درگیر قارچ شدن، کوچک شدن پسته ها و ….)نیز کمتر و کمتر خواهد بود.

بهترین سورسهای تامین کلسیم بصورت مصرف خاکی و محلولپاشی برای درختان پسته و تغذیه پس از برداشت با کیفیت بینظیر و منحصر بفرد.

یادمان باشد که بدون کلسیم کافی در درخت نبایستی که دیگر از یک طرف انتظار سلولهایی قوی و از سوی دیگر مقاومت بالا نسبت به تنشهای سخت سالهای اخیر را از درختانمان داشته باشیم.

ضمن آنکه عنصر بسیار مهم کلسیم در جذب و مصرف بهینه کودهای ازته در گیاه و تقسیم سلولی در ابتدای فصل نیز نقش پررنگ و غیر قابل انکاری را ایفا مینماید. بیدلیل نیست که میزان کلسیم بهینه در برگ را تا ۴ درصد (تقریبا دو برابر ازت و پتاسیم) تعیین نموده اند.

✍️دوستان عزیز از اهمیت کودهای حیوانی و تاثیرات بینظیر آنها بر خصوصیات فیزیکی،شیمیایی و بیولوژیکی خاک خود غافل نشوید.


👌تجربه جالب ما در باغ یکی از دوستان تحت مشاوره با حذف کودهای زمستانه(کمپوست مرغ و گاو ) به تشخیص خودشان که تنها تفاوت این باغ با روند سه سال گذشته بود این بود که موارد ذیل قابل مشاهده بود:


۱.حمله پسیل در نیمه تیرماه نسبت به سالهای قبل که عموما در اواسط رو به اواخر مرداد کمی شدت میگرفت و کشاورز مجبور به سمپاشی از تیرماه شد که متاسفانه ریزش برگ و …بمیزان حداقل ۲۰تا ۲۵درصد از نتایج این حمله زودهنگام بود.


۲. زرد شدن یکباره و شدید درختان درنیمه های زمان مغز رفتن درختان که با اضافه کردن نیترات آمونیوم در آب آبیاری و محلولپاشی کود ۱۲.۱۲.۳۶نیز مشکل حل نشد.