حبابهای نانو: حیات بخشیدن به آب و محصولات تحت تنش گرمایی
گرمای بیش از حد می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت و بهره وری محصول داشته باشد.
اثرات منفی قرار گرفتن در معرض گرما عبارتند از:
- ممانعت از رشد محصول و زیست توده کل،
- کاهش راندمان فتوسنتز،
- کاهش جذب آب و مواد مغذی،
- افزایش حساسیت به آفات و بیماری ها،
- کاهش کمیت و کیفیت عملکرد.
در دسترس بودن اکسیژن محلول در خاک برای تنفس ریشه حیاتی است.
با افزایش دما، حلالیت اکسیژن در آب کشاورزی کاهش می یابد و میزان اکسیژن محلول موجود در ریشه گیاه کاهش می یابد. این می تواند روند تنفس را محدود کرده و مانع جذب مواد مغذی شود.
می توان از روش های اختصاصی برای بهبود دسترسی به اکسیژن محلول برای کیفیت آب کشاورزی و بهینه سازی راندمان آبیاری استفاده کرد.
کاربرد فناوری نانوحباب (NB) چندین مزیت دارد:
-> اشباع اکسیژن بهبود یافته است
-> رشد و سلامت ریشه بهتر،
-> بهبود جذب آب و مواد مغذی
-> کاهش آلودگی پاتوژن
-> حفظ کیفیت عملکرد
-> کاهش رشد جلبک ها در مخازن آب (بدون نیاز به عملیات شیمیایی).
آزمایشات مزرعه ای انجام شده بر روی محصولات مختلف نشان داد که آب غنی شده با نانو حبابها NB باعث بهبود دسترسی به اکسیژن، بهبود کیفیت ریشه و کاهش پیتیوم و آلودگی فیتوفتورا حتی در محدوده دمایی 25 تا 30 درجه سانتیگرادمی شود.